Skip to main content

Soutěž o sportovní mikinu a knihu receptů od Mlékárny Valašské Meziříčí

Konec soutěže
Celková cena výher
1180
Počet výherců
1
Přejít na web

Letní vaření plné pohody a slunce & Vaříme s Vendy a Jirkou


Krásné vůně, teplo, pohoda, lenošní či sport a pobyt u vody jsou znakem letních dní. Kdo by chtěl trávit většinu času v kuchyni? Proto Mlékárna Valašské Meziříčí společně s Vendulou Špetlíkovou alias Vendy, známou blogerkou, autorkou kuchařek a televizních pořadů a Jirkou Sýkorou, desetibojařem, mistrem světa v juniorech a mistrem Evropy v kategorii do 23 let, natočila další recepty pro mlsné jazýčky. Tentokrát se Vendy a Jirka rozhodli připravit rychlé svěží recepty pro nejrůznější pohoštění rodiny či návštěv v podobě vaječné tlačenky za použití Kysané smetany z Valašska, buchet na víkend či svačinky - perníku s Kefírovým mlékem nízkotučným z Mlékárny Valašské Meziříčí. Nakonec pak pro děti, ale i dospělé pizzu z Kysané smetany z Valašska. Všechny recepty se Jirkovi a Vendy podařily na výbornou. Mlékárna Valašské Meziříčí přeje všem inspiraci pro rychlé a chutné letní vaření a pečení. 

„Po úspěšném natáčení předchozích receptů ve spolupráci s Vendy a Jirkou, jsme se rozhodli připravit a natočit recepty další," říká ing. Radka Benešová, marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Tentokrát jsme se rozhodli připravit perník vhodný k pohoštění návštěv, pizzu nejen pro děti a vaječnou tlačenku na různé oslavy. Opět jsme využili samozřejmě i produkty naší mlékárny," dodává Radka Benešová.
Vendula Špetlíková je autorkou dvou knih o vaření. V televizním pořadu předávala divákům pohled do své kuchyně a hlavně inspirovala k výzvě Předej to dál! Je zastáncem tradiční české kuchyně a receptů po našich maminkách, babičkách a receptů ze starých kuchařských knih, které střeží jako rodinný poklad. Cílem pořadu bylo, aby se tyto recepty dále předávaly dětem, vnoučatům a rodinným přátelům. Její druhá kniha – Vaříme s Vendy! Recepty na spokojený život vznikla právě na základě tohoto televizního pořadu. Vendy dává svým receptů něco nového, lehkého a svěžího. Přesto zachovává tradiční.

VLÁČNÝ PERNÍK S POVIDLY
Ingredience
400 g hladké mouky  
3 vejce  pernik
2 lžíce kakaa  
300 g cukru 
500 ml podmáslí (kefíru)
100 ml oleje  
1 lžička jedlé sody  
1 balíček kypřícího prášku do perníku  
1 balíček vanilkového cukru  
1 lžička skořice  
2 lžíce medu  
3 lžíce povidel (do těsta)
Povidla nebo marmeláda na promazání perníku

Postup
Všechny ingredience (včetně povidel a medu) umícháme a vylijeme na vysypaný a vymazaný plech. Pečeme asi 25 minut při 180°C (zkuste do perníku píchnout špejlí, jestli už je upečený). Poté můžeme perník podélně proříznout a natřít marmeládou nebo povidly.

Videorecept - Zde

Příprava: 5 minut
Dokončení: 25 minut pečení

 

 

 

Soutěžní otázka - Jaký nový produkt z Mlékárny Valašské Meziříčí si odnesl ocenění v soutěži Perla Zlínska?
Nyní stačí jen vybrat správnou odpověď a vyplnit soutěžní formulář.

Tato soutěž již skončila

Výherci
Dušan K******, Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Gratulujeme Vám k výhře, brzy Vás budeme kontaktovat.