Konec soutěže | |
Celková cena výher | 1180 |
Počet výherců | 1 |
Přejít na web |
Letní vaření plné pohody a slunce & Vaříme s Vendy a Jirkou
Krásné vůně, teplo, pohoda, lenošní či sport a pobyt u vody jsou znakem letních dní. Kdo by chtěl trávit většinu času v kuchyni? Proto Mlékárna Valašské Meziříčí společně s Vendulou Špetlíkovou alias Vendy, známou blogerkou, autorkou kuchařek a televizních pořadů a Jirkou Sýkorou, desetibojařem, mistrem světa v juniorech a mistrem Evropy v kategorii do 23 let, natočila další recepty pro mlsné jazýčky. Tentokrát se Vendy a Jirka rozhodli připravit rychlé svěží recepty pro nejrůznější pohoštění rodiny či návštěv v podobě vaječné tlačenky za použití Kysané smetany z Valašska, buchet na víkend či svačinky - perníku s Kefírovým mlékem nízkotučným z Mlékárny Valašské Meziříčí. Nakonec pak pro děti, ale i dospělé pizzu z Kysané smetany z Valašska. Všechny recepty se Jirkovi a Vendy podařily na výbornou. Mlékárna Valašské Meziříčí přeje všem inspiraci pro rychlé a chutné letní vaření a pečení.
„Po úspěšném natáčení předchozích receptů ve spolupráci s Vendy a Jirkou, jsme se rozhodli připravit a natočit recepty další," říká ing. Radka Benešová, marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Tentokrát jsme se rozhodli připravit perník vhodný k pohoštění návštěv, pizzu nejen pro děti a vaječnou tlačenku na různé oslavy. Opět jsme využili samozřejmě i produkty naší mlékárny," dodává Radka Benešová.
Vendula Špetlíková je autorkou dvou knih o vaření. V televizním pořadu předávala divákům pohled do své kuchyně a hlavně inspirovala k výzvě Předej to dál! Je zastáncem tradiční české kuchyně a receptů po našich maminkách, babičkách a receptů ze starých kuchařských knih, které střeží jako rodinný poklad. Cílem pořadu bylo, aby se tyto recepty dále předávaly dětem, vnoučatům a rodinným přátelům. Její druhá kniha – Vaříme s Vendy! Recepty na spokojený život vznikla právě na základě tohoto televizního pořadu. Vendy dává svým receptů něco nového, lehkého a svěžího. Přesto zachovává tradiční.
VAJEČNÁ TLAČENKA
Postup
Nejprve si připravíme formu srnčí hřbet, kterou vyložíme potravinářskou fólií. Červenou papriku, šunku a okurky nakrájíme na kostičky. Do hrnce si nalijeme nálev z okurek, krátce zahřejeme (nevaříme), přidáme želatinu, promícháme, aby se nám hezky rozpustila, stáhneme z plotýnky a necháme pár minut vychladit, tak abychom nenalévali do směsi vařící. V misce si promícháme zakysanou smetanu, majolku a dochutíme solí a pepřem. Do misky se smetanovou směsí přidáme hrášek, kukuřici, mrkev, okurky, šunku, petrželku, a nakonec vmícháme připravenou želatinu. Do formy nalijeme část směsi, do středu položíme celá vařená vejce a opatrně dolijeme zbylou směsí až po okraj formy. Vaječnou tlačenku podáváme s čerstvým pečivem, nebo toustíkem. Uvedená směs na vaječnou tlačenku mě vyšla na jeden srnčí hřbet a dvě muffinové formičky.
Ingredience
250 ml nálevu z kyselých okurek
6 lžic majonézy
6 lžic Kysané smetany z Mlékárny Valašské Meziříčí
5 vajec natvrdo uvařených
100 g šunky
100 g hrášku
100 g baby karotky
1 červená paprika
2 kyselé okurky
1 sáček želatiny na vaječnou tlačenku (20 g)
Petrželka, sůl, pepř
Videorecept: Zde
Příprava: 10 minut
Dokončení: 2 hodiny v lednici nechat ztuhnout